Jump to content

focusx

User
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

focusx last won the day on January 20 2020

focusx had the most liked content!

3 Followers

About focusx

  • Rank
    Membru Junior
  • Birthday 12/31/1870

Converted

  • Despre tine
    O prima trasatura deosebit de importanta a personajului principal este cruzimea sa, care reiese din comportamentul sau fata de boieri si care poate fii motivata istoric si psihologic: Lapusneanul ii pedepseste pe marii boieri care-si doreau puterea si care-l tradasera in prima domnie. Scopul politicii sale este centralizarea puterii in mainile domnitorului impotriva tendintelor marii boierimi de a pune stapanire pe tara. Cuvintele lui Lapusneanul sunt memorabile, exprimand hotarare si o vointa de fier, se poate spune ca Lapusneanul are certitudinea ca se va razbuna pe boieiri carora le spune Voi mulgeti laptele tarii, dar a venit vremea sa mulg si eu pre voi!. Gesturile si mimica personajului au un rol crucial in relizarea portretului acestuia : Lapusneanul este astfel surprins de catre Negruzzi In incercarea sa de a fi binevoitor cu boierii : Bine ati venit boieri, zise Lapusneanul, silindu-se a zambi

    Dialogul dintre Motoc si Lapusneanul este deosedit de importanta in conturarea caracterului personajului principal, acesta da dovada de o buna cunoastere a naturii umane, deoarece nu se lasa inselat de vorbele amagitoare ale batranului boier pe care si-l apropie doar pentru a-l folsii ulterior pe post de iscoada. Aceasta intentie dovedeste viclenia lui Lapusneanul.

    Personajul principal da in continuare dovada de viclenie si o deosebita putere de disimulare a intentiilor sale, acesta, pentru a se razbuna, simuleaza impacarea cu marii boieri pe care-i invita la un ospat la Palat intr-o zi de srabatoare dupa slujba de la biserica.

    Scena din biserica este deosebit de sugestiva, cititorul putand deduce o serie de trasaturi ale domnitorului din aceasta. O prima caracteristica este evidentiata de atitudinea sfidatoare a lui Lapusneanul fata de biserica, aceasta idee este exprimata de faptul ca domniforul intarzie la slujba, si sugereaza lipsa de respect a acestuia fata de biserica si de religie. Atitudinea sfidatoare este intarita de vestimentatia personajului care Impotriva obiceiului sau … era imbracat in toata pompa domneasaca. Astfel acesta nu se prezinta in biserica smerit ca oricare alt muritor ci in haine de domnitor, si imbracat in zale, care prevestesc macelul ce va urma.

Contact Methods

  • Steam ID
    secret

Recent Profile Visitors

378 profile views
  1. Posteaz-o si pe aia din Predeal.(fy_snow)
  2. In telefon...ma referam... Numai "sarakii" mai au poze "fizice".
  3. Atunci, de ce ai mai postat "Skillul" asta aici, daca nu poti sa accepti anumite pareri?
  4. Semi-noob level. Mai bine joci cu cod, deoarece fazele astea nu-s cine stie ce...
×
×
  • Create New...