Jump to content
Kawse iNQ <3

[Global-News] Turismul in 2019

Recommended Posts

Turismul în 2019: atracţii virtuale şi turismul genealogic

 

Felul în care călătorim se schimbă periodic. Platforma australiană Lonely Planet a analizat o serie de tendinţe care se vor face simţite în turismul anului 2019.

În ultimii ani, turismul culinar sau vânătoarea de secvenţe foto pentru reţelele sociale ori destinaţiile în care se practică sporturi extreme ori yoga au schimbat rutele obişnuite pentru turişti. Pentru 2019, reperele par să se schimbe iar specialiştii spun că sunt şanse ca unele noutăţi să aducă modificări esenţale modurilor în care ne alegem locurile de vacanţă.

 

Ieşirile de pe trasee

 

În 2019, devine un curent în sine evitarea destinaţiilor în care populaţia de bază devin turiştii. Locurile cunoscute devin suprapopulate de vizitatori şi acest lucru schimbă şi reperele turiştilor. În 2019, devine un curent în sine evitarea destinaţiilor în care populaţia de bază devin turiştii. Locurile cunoscute devin suprapopulate de vizitatori şi acest lucru schimbă şi reperele turiştilor. Insulele Faroe sunt unul dintre locurile care apar mai rar în preferinţele de vacanţă. Totuşi insula din apropierea coastei daneze se bucură de atracţii naturale irezistibile şi de un restaurant recomandat de ghidul Michelin. Mai aproape de România e Ljubliana. Capitala Sloveniei se laudă cu canale pitoreşti, castele şi parcuri relaxante atunci când nu e vorba despre cluburile şi terasele care pot oferi dinamism unei nopţi în oraş.

 

Oraşe cu atracţii virtuale

 

Realitatea virtuală poate să ofere doar o mică parte din experienţa vizitării unei destinaţii exotice de acasă. Dar realitatea augumentată schimbă modurile în care sunt vizitate locuri cunoscute în timp real. AR este tehnologia care oferă vizitatorului informaţii pe care le suprapune peste peisajele şi străzie pe care le vede în timp real folosind un dispozitiv digital (telefonul mobil, de exemplu). Tehnologia este folosită pentru a readuce istoria la viaţă în Washington, Statele Unite, unde Muzeul Naţional de Istorie Naturală Smithsonian oferă posibilitatea de a vedea cum prind viaţă electronică specii dispărute de mult. În Irlanda, la Waterford, Muzeul Comorilor oferă ocazia vizitatorilor de a parcurge virtual viaţa vikingilor, iar în Darwin Australia, curioşii pot să încerce să retrăiască bombardamentul portului din oraş din februarie 1942. În Paris, la Pont d'Arcole şi la Place de la Bastille, dispozitive speciale oferă posibilitatea de a vedea cum arăta oraşul în 1789. În Dubai, cele 125 de etaje de la Burj Khalifa pot fi urcate virtual folosind mănuşi care oferă senzaţii, ochelarii AR ascunzând şi sentimentul unei căderi de la 828 de m.

 


Re

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...