Jump to content
Sign in to follow this  
Ion ❤ 7k

Lista fotbaliştilor de cinci stele cumpăraţi de Juventus în ultimii opt ani!!

Recommended Posts

Juventus a continuat în această vară, prin aducerea lui Matthijs de Ligt, pentru 75 de milioane de euro, plus bonusuri de 10,5 milioane de euro, seria transferurilor de cinci stele, începută încă din 2011.

Gazzetta dello Sport a prezentat lista achiziţiilor cu nume făcute de torinezi în ultimii ani. Juve a făcut în fiecare an câte un transfer de marcă.

Seria a fost începută în 2011 cu atacantul muntenegrean Mirko Vucinic, transferat de la Roma pentru 14,9 milioane de euro.

În 2012 a fost adus Sebastian Giovinco, de la Parma, pentru 10,6 milioane de euro. 2013 a însemnat venirea "Apaşului" Carlos Tevez, de la Manchester United, în schimbul a 16,2 milioane de euro, cu tot cu bonusuri.

Juventus l-a achiziţionat în 2014 pe Alvaro Morata, de la Real Madrid, pentru 20,7 milioane de euro. Gruparea blanco a inserat însă şi o clauză de răscumpărare, pe care a şi activat-o.

Cristiano Ronaldo, cel mai scump transfer din istoria lui Juventus
2015 este anul în care a fost transferat argentinianul Paulo Dybala, de la Palermo, în schimbul a 33,7 milioane de euro. "La Joya" este şi acum în lotul "Bătrânei Doamne".

În 2016, Juventus a plătit o sumă nemaiîntâlnită până atunci în Serie A, 89,3 milioane de euro, pentru Gonzalo Higuain, cumpărat de la Napoli. "Pipita" a revenit în această vară la Juve, după împrumutul la Chelsea, însă este aproape de a fi cedat la AS Roma.

Un an mai târziu, Juve l-a adus pe Douglas Costa, iniţial sub formă de împrumut, însă cumpărat definitiv ulterior de la Bayern Munchen pentru 44,6 milioane de euro.

Torinezii au dat marea lovitură anul trecut, când l-au cumpărat pe cvintuplul câştigător al "Balonului de Aur", Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, pentru 100 de milioane de euro, plus 12 drept bonusuri.

Din momentul începutul transferurilor de cinci stele, Juventus nu a mai ratat niciun titlu: e de opt ori la rând campioană a Italiei (din 2012 încoace) şi a jucat în această perioadă două finale ale Ligii Campionilor, ambele pierdute, în 2015 şi 2017.


snrlSYg.png.9e63713ac2ec2a521f62b1189f7f8363.png❤️     ion10.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...