Jump to content
Sign in to follow this  
Anto❤️

"Romana" in 5 pasi simpli

Recommended Posts

Aici voi lasa cand am timp/chef/n-am ce face cateva argumentari pot spune funny in unele cazuri. Puteti lasa si voi argumentari. 

   Opera literara "Vreau să-mi fac statuie în față porții" de Sorinel Pustiu in uimitoare colaborare cu Mihăiță Piticul este o opera specifica valorii acestora, transformand aceasta capodopera într-o manea de succes inca si acum.
   In primul rand, ritmul acestei opere este unul exceptional ceea ce face ca acesti mari maneliști sa transmită un mesaj catre ascultător,acesta fiind cuprins în totalitate de valoare versurilor, acestea fiind unele excepționale prin singurul fapt ca este de suflet si iti ridica Rang-ul si valoare chiar dacă nu ne permitem, compozitorii fiind mult mai superiori.
    In al doilea rand, instrumentalul de tip regheton adevarat poate fi inteles doar daca suntem deschisi melodiei, atenti sau daca apreciem foarte mult tipul asta, ba chiar daca apreciem manelele.
    In concluzie, opera "Vreau să-mi fac statuie în față porții" de Sorinel Puștiul in magnificul feat cu Mihăiță Piticul este una dintre cele mai avansate melodii din pragul manelelor de aur.


 

z55Pe3P.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

   Opera audio "Dusmanii imi poarta pica" de Vali Vijelie este tipul unei opere valoroase, aceasta precizând rangul si valoare acestui minunat artist. Una din operele cu cel mai mult succes inca din acei ani pana si in zilele noastre, succesul acestei melodii se observa prin simplul fapt ca numerosi artiști au cantat deasemenea aceasta capodopera sau transformând-o într-un cover ce a fost intitulat din spusele multor iubitori de manele ca si melodiia acestora incluzandu-l pe Adrian Minune. 

   In primul rand, opera a fost dedicata din partea autorului si Dan Bursuc pentru 3 iubitori ai acestora, insa melodia in sine este una solo. Versurile acestei minunății se trag din viata acestuia si a celor ce a fost dedicata. 

   In al doliea rand, se precizează averea acestuia insinuand ca dusmanii acestuia ar fi purtat o ura ceea ce el o precizează ca fiind "pică" tocmai din spusele acestuia. In acelasi timp autorul preciseaza ca viata acestuia este minunata si ca avut noroc in viata, dar in acelasi timp povestește prin versuri faptul ca de mic copil a deținut tot ce și-a dorit. 

   In concluzie, Vali Vijelie isi lasa dusmanii cu gura casca prin versurile melodiei si chiar si a averii acestuia, dar si a cunoștințelor pe care le are. 


 

z55Pe3P.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

Doina populara este specia lirica specifica folclorului romanesc in care sunt transmise sentimente puternice. Aceasta fiind acompaniata adesea de o melodie.

Consider ca lucrarea literara “BAG UN BLUNT” de Ian Barz si Azteca este o doina populara intrucat prezinta toate insusirile specifice acesteia.

In primul rand, se observa ca primul vers este o exclamatie reprezentand o marca a lirismului. In cazul acesta, primul vers dand si numele operei.
Fiind o specie a genului liric,autorul isi exprima in mod direct sentimentele,ideile si gandurile cu ajutorul unei palete variate de procedee artistice: figuri de stil si imagini artistice cu scopul de a spori expresivitatea textului. Prin structura “M-am prajit,m-am spart” sunt folosite cu sens conotativ verbele la perfect compus “ am prajit” si “ am spart” ce au menirea de a sugera intr-un mod expresiv efectul drogurilor asupra corpului uman. In aceasta structura, prezenta eului liric este dovedita de pronumele personal la persoana I “m-“, iar verbele “am prajit” , “ am spart” sunt si ele folosite la persoana I.
In al doilea rand, textul este structurat sub forma unui monolog liric adresat, interjectia “ey” folosita in repetate randuri si vocativul “frate” folosit pentru intensificarea mesajului subliminal al lucrarii si menit sa apropie lectorul de autorul colectiv si anonim al operei. In plus versurile par transmise prin viu grai,caracterul oral fiind dovedit de expresiile si structurile colocviale”lu’ tata” , “tam-tam”, etc.

In plus muzicalitatea textului este sporita de ritmul trohaic,masura de 8-10 silabe si rima imperecheata.

In concluzie,prin argumentele aduse devine evidenta incadrarea operei “BAG UN BLUNT” de Ian Barz si Azteca doinei populare

CREDITS: @uGeBMLv.pngB R Ø N X ★ mie mi-a fost lene sa fac alta =)) 

By B R Ø N X ★,

chestia asta e n1 din top comments la piesa =)


 

z55Pe3P.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

Doina populara este specia lirica specifica folclorului romanesc in care sunt transmise sentimente puternice.

Opera "Thotiana" de Blueface este specifica acestei specii literare prin trăsăturile sale de continut si forma.

In primul rand, motivul literal este Thotiana si dragostea pentru muzica a artistului,eul liric transmițând sentimente puternice provocate de beat-ul melodiei. Subiectivitatea lirismului se remarca in text sub forma unor marci ale afectivitatii intersecțiile :"bust down" "yeah alright", "over", "slow it down" "break it down" "blueface baby" "*claps*".

In concluzie, opera Thotiana apartinea acestei specii literare. 


 

z55Pe3P.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

Opera "Tacsu" de artistul contemporan Marko Glass apartine unui gen dramatic competiv explicând prin versurile melodiei "Nu mai tre sa imi fac griji de competitia inalta";"beat-ul zici ca e din 2014 de cand am plecat. A dat-o romanul de muzica buna, v-ati tripat". Acesta dovedind de asemenea, caci noii artiști suna enorați si ca acestia nu isi au locul.

Titlul acestei opere este o anticioare a operei  "rupe basu' targ cu nasu, c.... nu-mi pasa de TACSU. Ca ma duc la ea acasă si o f.. de fata cu fracsu. Fra...ii pica in plasa, rasa voastra este joasa. Nu mai tre sa imi fac griji de competitia inalta". 


 

z55Pe3P.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...