Jump to content
Sign in to follow this  
Alx

10 cele mai profitabile meserii

Recommended Posts

1. Antrenor


O meserie stresanta, fara indoiala, insa una care iti scoate in evidenta calitatile de lider si tenacitatea. In acelasi timp este o optiune excelenta pentru a-ti face imagine in arena publica. Rabdarea este o conditie prealabila - ca antrenor incepi de la un nivel scazut, insa in functie de rezultate si de sportul ales, salariile pot ajunge chiar la milioane de euro. Varianta perfecta pentru sportivii care se retrag, dar mai au ceva de spus. Mourinho este exemplul perfect in acest sens. "The Special One" are un salariu anual la Real Madrid de 15,3 milioane de euro.

2. Fotoreporter

In Statele Unite, un "fotojurnalist" castiga in medie 29.000 de dolari pe an. La noi, cifra este mult mai scazuta, insa chiar si asa avantajele acestei meserii sunt evidente: acces la cele mai mari evenimente, deplasari, diurne, recunoastere profesionala. Desi criza presei scrise a redus numarul de angajatori, freelancing-ul este in floare, iar multe organizatii sportive prefera sa apeleze la asemenea fotografi profesionisti pentru diverse actiuni.

3. Analist / Comentator sportiv

In ianuarie, gazda engleza a Match of The Day de la BBC, Gary Lineker, era anuntat ca salariul lui va fi redus cu 30%, pana la 1.5 milioane de lire. O suma, chiar si asa, fabuloasa! Romania nu este Regatul Unit, insa si la noi, sumele vehiculate in zona de analiza si comentariu sunt mari, pe alocuri uriase. In 2008, GSP TV "rupea" media sportiva cu niste salarii faraonice. Conform speculatiilor, Radu Naum incasa 10.000 de euro lunar pentru a coordona sportul in trustul Intact, in vreme ce Emil Gradinescu, unul dintre cei mai bine cotati comentatori ai nostri, lua aproximativ 6000 de euro. In vremurile bune ale mass-mediei, un reporter de top ajungea chiar la 3000 euro/luna. Un alt om de sport care a stiut sa isi vanda imaginea a fost Mihai Stoica, managerul Stelei, care pentru interventiile lui la GSP TV ducea lunar acasa 4000 de euro, suma care intre timp s-a injumatatit pentru aparitiile la Digi Sport. Un alt nume important pe piata noastra, Vlad Enachescu incaseaza, conform site-ului carieremedia.ro un salariu lunar de 10.000 de euro pentru managementul canalului Dolce Sport. Si lista poate continua cu Robert Nita, Gabi Balint, Ilie Dumitrescu sau fosta gimnasta Andreea Raducan, platita sa realizeze la Digi Sport o emisiune, "Fabrica de medalii". Morala? O meserie in care poti castiga comparabil cu un sportiv de performanta!

4. Organizator de evenimente sportive

Un eveniment sportiv poate dura 60, 90 de minute, cateva zile. Insa, organizarea lui presupune saptamani, daca nu chiar luni de munca a unor profesionisti. A fi unul dintre cei responsabili pentru ca toate detaliile sa iasa perfect este o meserie plina de recompense, financiare si nu numai. Coordonatorul de evenimente are rolul unui regizor - aranjand tot, de la ticketing, la securitate si acomodarea reprezentantilor presei. Sa ne gandim doar la Ion Tiriac si turneul de la Madrid.

5. Expert in marketing sportiv / advertising

Fara marketing, sportul nu este sport, si nu ar avea atractivitatea pe care o are pentru diversele categorii de public. Sportul rezista tocmai datorita banilor investiti in el, dolari sau euro ce nu ar putea fi atrasi fara ajutorul unei firme de marketing care sa stie sa vanda un produs sportiv. Vorbim de cunostinte specializate si de o viziune unica asupra pietei - ceea ce explica salariile de chiar sase cifre din domeniu.

6. PR - relatii publice

Lumea sportului profesionist este una nemiloasa, in care faima vine la pachet cu o atentie de multe ori incomoda. De aceea, a interpune un profesionist in comunicare intre tine sau sportivii tai, si lupa publica, este o idee excelenta. Serviciile de PR sunt foarte cautate azi - deoarece PR-ul nu doar rezolva crizele sau protejeaza intimitatea si imaginea unui atlet / a unui eveniment, ci o si imbunatateste.

7. Agent, impresar

Desi unii dintre agentii jucatorilor si-au capatat o reputatie proasta din cauza lacomiei lor, meseria ramane una care asigura nu doar foarte multi bani, ci si notorietate. Nu vorbim despre fratii Becali sau Anamaria Prodan neaparat, ci despre oameni cu experienta de ani de zile in negociere, care obtin cei mai buni termeni in contractele clientilor lor, cu cluburile sau cu sponsorii. Si, bineinteles, o cota parte pe masura.

8. Psiholog sportiv

Putina lume intelege cu adevarat presiunile existente in sport - de la relatia cu fanii, la conflictele cu antrenorul / colegii, depresia cauzata de o accidentare sau rezultatele proaste, la pregatirea mentala dinaintea unui eveniment. A fi psiholog sportiv reprezinta o alegere buna intr-o epoca in care stresul experimentat de atleti atinge cote nemaintalnite, iar multe organizatii platesc mii sau zeci de mii de euro pe asemenea servicii de consiliere.

9. Statistician

Eliminati statisticile, si sportul nu are cu siguranta acelasi "appeal", iar in ultimii ani statisticile au devenit din ce in ce mai proeminente, fie ca vorbim de Liga Campionilor, F1 sau Jocurile Olimpice. Folosind datele furnizate de firme precum Opta, angajate pe contracte consistente, cluburile stiu cine a performat si cine nu da randament. Datele Opta Sports, de pilda, sunt folosite in industria pariurilor, media, dar si de catre sponsori, printre clientii companiei numarandu-se Sky Sports, William Hill, The Guardian, Castrol, Chelsea, dar si nationala de rugby a Noii Zeelande, All Blacks. O meserie de viitor - daca ai talent la matematica, si iubesti sportul.

10. Fizioterapeut

O pregatire fizica buna se traduce prin performanta pe terenul de joc - dovada rezultatele Stelei, care a fost recent la nivelul unei echipe din Anglia, campionat de anduranta. Fiecare echipa sau profesionist de top are nevoie de un terapeut specializat in sport. Salariul este atractiv - iar uneori publicitatea nu se lasa nici ea asteptata, daca ne gandim doar la Eva Carneiro, "fizioterapeutul sexy" al lui Chelsea Londra.
 


                       reKqc8i.png.461a2417f74ef4140a4ea303f592305c.png                           

                                                   CSS.ELITEROYAL.ORG - GO.ELITEROYAL.ORG - MIX.ELITEROYAL.ORG - ARENA.ELITEROYAL.ORG

                                                                                         Counter-Strike Source - Counter Strike Global Offensive

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

Am auzit si eu de unele de aici, dar si de "incalzitor de loc". Adica esti onligat sa incalzesti patul, scaunul inainte ca persoana ce te angajeaza sa vina.

Sau degustator personal, asta e mai cunoscuta, fiind obligat sa ai grija ca bucatele sa nu fie aiurea si sa nu aibe vreun risc pentru cel la care lucrezi tu.


Re

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...