Jump to content
Sign in to follow this  
AnTriXLiNe™

[Tech-News] Chrome declara razboi URL-ului

Recommended Posts

Varianta 69.0.3497.81 a lui Chrome îndepărtează o parte din URL. Mai exact, partea care identifică dacă vă aflați pe varianta de web (www) sau cea de mobil (m) a unui site nu mai este vizibilă ca standard. Aceasta poate fi reactivată dacă umblați prin setări (chrome://flags/#omnibox-ui-hide-steady-state-url-scheme-and-subdomains), pentru cei care vor să vadă în continuare URL-ul întreg și să își dea seama unde exact se află.

De ce a făcut Google asta? Deoarece consideră www-ul ca fiind ceva irelevant, care nu mai trebuie să fie acolo. Totuși, nu toată lumea este tocmai de acord cu această idee, deoarece prezintă câteva probleme. Pe de o parte, pot fi confundate site-uri cu servicii web, pe de alt criticii acestei schimbări aduse de Google susțin că această se pregătește o ascundere și a prefixului AMP.

Prin ascunderea AMP-ului ar deveni cam neclar dacă un site vizitat este în varianta sa originală, sau într-un accelerată de către Google care este găzduită pe servere Google și care nu are nici un fel de legătură cu varianta originală, fiind în esență o copie a sa.

Desigur, o astfel de acțiune ar suna puțin cam megalomaniacală, așa că poate este vorba doar de o decizie care n-a fost gândită până la capăt care va fi inversată.

Sursa: ZonaIT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...