Jump to content
Sign in to follow this  
AnTriXLiNe™

[More-News] Amazon calcă pe urma lui Apple

Recommended Posts

Amazon se alătură astfel companiei Apple, care a reușit să treacă de acest prag în urmă cu câteva săptămâni, și încă se mai află acolo. Practic, Amazon nu mai este acolo, prețul acțiunilor companiei a scăzut de al 2047 de dolar la 1994 de dolari, ducând valoarea totală la puțin sub 1 bilion de dolari, dar probabil va reveni pe acolo în curând.

Partea impresionantă aici este că Amazon generează de cam 12 ori mai puțin profit ca Apple, anul trecut având 3 miliarde de dolari profit, în timp ce Apple avea 48 de miliarde de dolari. Nu mă refer la venit general din care se scad cheltuieli, ci profit… adesea neimpozitat, fiindcă de ce ai vrea să strici un număr atât de frumos cu taxe sau răspundere fiscală?

La începutul anului Amazon avea o valoare totală pe piața bursieră de puțin peste 500 de miliarde de dolari, ceea ce ridică multe întrebări despre cum a reușit compania să ajungă până la 1000 de miliarde de dolari. Răspunsul este simplu, acționarii au tot văzut cum Amazon experimentează cu livrări prin drone și magazine fără angajați și au văzut instantaneu semne de dolari, gândindu-se că ar trebui să cumpere acum cât prețul este încă bun. Atunci când Amazon va implementa la scară largă aceste concepte, și va disponibiliza o mare parte din angajații săi, care vor fi înlocuiți de drone și camere de supraveghere, profitul va crește simțitor.

Are vreo șansă ca acel viitor să se materializeze? În China sunt deja magazine de acel fel, așa că da, acel viitor este foarte posibil. Cât despre livrările prin drone… această parte încă ridică multe probleme de logistică, securitate și faptul că inevitabil vom asista la o reînscenare a lui Crimson Skies, dar cu drone.

Sursa: ZonaIT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...