Jump to content
Sign in to follow this  
AnTriXLiNe™

[Tech-News] Google îți poate schimba setările telefonului fără acordul tău

Recommended Posts

Acum 10 ani, Steve Jobs declara într-un interviu că Apple are metodele necesare pentru a opri de la distanță funcții și aplicații de pe dispozitivele iOS. Apple a creat astfel de sisteme pentru a se asigura că hardware-ul nu poate fi luat ostatic de către malware. Interviul a fost dat uitării între timp, dar ceva similar s-a întâmplat cu Google, iar utilizatorii de telefoane nu sunt foarte mulțumiți.

Mai mulți oameni care utilizează atât telefoane Google Pixel, cât și alte dispozitive cu Android 9, au observat că funcția de economisire a bateriei – Battery Saver – a fost activată de una singură. În mod și mai ciudat, asta se întâmpla când telefoanele aveau bateria aproape încărcată și nu la un nivel scăzut.

Inițial, s-a crezut că e vorba doar de o problemă cu Android 9, iar unii utilizatori au fost de părere că au activat ei înșiși funcția, fără să își dea seama. Vina e de fapt a celor de la Google.

Compania a postat pe reddit un mesaj în care admite că ”a existat un experiment intern pentru a testa funcțiile de economisire a bateriei, iar acesta a fost aplicat mai multor telefoane decât trebuia”. În traducere, Google a schimbat de la distanță și din greșeală o setare din telefoanele mai multor utilizatori obișnuiți.

Într-adevăr, greșeala poate fi una sinceră, iar Google s-a grăbit să anunțe despre situație. cu toate acestea, problema este una mai mare de atât: oricât de mult ai plăti pentru telefonul pe care îl ai în buzunar, nu ești proprietarul său cu adevărat.

 

Sursa: PlayTech.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

În realitate nu ești proprietar pe nimic în țara asta. Cumperi teren, plătești la stat, cumperi mașină din banii tăi, plătești la stat, îți construiești casă pe munca ta, iar plătești. Trăim numai cu iluzia că deținem ceva, în schimb noi fiind doar niște sclavi (ce-i drept, o sclavie modernă, că lucrăm pentru hârtii cu care ne luăm de mâncare, nu direct pentru mâncare ca pe vremuri).


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...