Jump to content
Sign in to follow this  
AnTriXLiNe™

[Tech-News] Sony pregateste o noua generatie de console

Recommended Posts

Yoshida, a spus: „în acest moment, ceea ce pot afirma este că e necesar să avem un next-generation hardware„, dar s-a oprit fără să spună că un PlayStation 5 este în curs de dezvoltare.

Declarația nu este chiar o surpriză, având în vedere că Sony se gândește în mod constant la un nou hardware și că o noua varianta PlayStation este garantată de succesul lui PS4.

PS4 are acum cinci ani, fiind lansat în 2013 și, conform traditiei, platformele Sony au un ciclu de viață de aproximativ șase ani. Aceasta a fost diferența dintre PlayStation-ul original și PlayStation 2. La șase ani de la lansarea PS2, a fost lansat PlayStation 3, urmandu-l PS4 după șapte ani. Cu toate acestea, tehnologia GPU și CPU avansează mai rapid decât oricând, așa cum este si viteza internetului. În plus, modul în care conținutul este livrat și consumat s-a schimbat semnificativ și este pe punctul de a se modifica din nou, cu mari schimbari în privinta jocurilor de streaming.

Dezvoltatorii, între timp, par să se gândească deja la un nou hardware. La E3 2018 Bethesda a anunțat Starfield, un nou joc creat de echipa din spatele The Elder Scrolls. Într-un interviu, directorul companiei Bethesda Game Studios, Todd Howard, a spus că echipa se gândește la cea mai bună modalitate de a-și realiza viziunea pentru Starfield și, dacă este necesar, va renunța la lansarea pe PS4 și Xbox One pentru a realiza acest lucru. Bethesda a confirmat, de asemenea, că un nou titlu Elder Scrolls era pe drumul spre E3 2018. Cu toate acestea, nu a menționat pe ce platforme e în curs de dezvoltare.

Bethesda este unul dintre studiourile care a fost informat despre planurile companiei Sony. Directorul executiv, Pete Hines, a declarat în septembrie că știe „unele lucruri” legate de un nou hardware, atât de la Sony, cât și de la Microsoft, dar nu a oferit informații suplimentare.

În plus, CD Projekt Red s-a dovedit a fi sfios cu detaliile referitoare la platformele pe care va fi disponibil Cyberpunk 2077. Cu siguranta, secventa de gameplay pe care a arătat-o se simte a fi next gen, mai ales dacă acel nivel de calitate va fi extrapolat într-o lume deschisă mai mare.

Deși nu există detalii de la Sony cu privire la hardware-ul său de noua generație, in interviu se afirma ca „cei din industria de editare a jocurilor, cunoscând planurile Sony pentru o consolă viitoare spun că aceasta nu ar reprezenta o indepartare majoră de PS4 și că arhitectura fundamentală ar fi similară.”

Sursa: ZonaIT.tv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...