Jump to content
Sign in to follow this  
AnTriXLiNe™

[Tech-News] Giganții din tehnologie vor să rescrie legea

Recommended Posts

Facebook, Google, IBM și Microsoft fac parte dintr-un grup de companii de tehnologie care, în acest an, au făcut lobby pentru o lege federală de confidențialitate mai slabă, potrivit The New York Times (NYT).
Noua lege federală privind confidențialitatea, susținută de companiile de tehnologie și de publicitate, va reduce propunerile grupurilor de confidențialitate și, de asemenea, va suprascrie propriile legi privind confidențialitatea anumitor state, cum ar fi legea privind confidențialitatea recent adoptată în California sau legea strictă privind confidențialitatea biometrică din Illinois.

La începutul lunii iunie, California a adoptat legislația privind confidențialitatea care le-a acordat consumatorilor mai mult control asupra modului în care datele lor sunt colectate online și distribuite de către companiile de publicitate. Legea permite, de asemenea, consumatorilor să șteargă datele pe care companiile le au asupra lor, obligând în același timp ca întreprinderile să ofere același nivel de calitate a serviciilor celor care renunță la colectarea datelor.

Illinois a avut una dintre cele mai puternice legi biometrice de confidențialitate din State de mulți ani de zile. Companiile de tehnologie, cum ar fi Facebook și Google, au încercat recent să o omoare. Firmele de tehnologie încearcă acum să ucidă aceste legi, scriind, în esență, propria legislație federală privind confidențialitatea, pentru a depăși aceste legi puternice ale statului privind confidențialitatea.

Dean Garfield, președintele Consiliului Industriei de Tehnologia Informației, un grup de lideri din industria de tehnologie, care a lucrat la propuneri pentru această nouă lege federală, a declarat:

"Ne-am angajat să fim parte a procesului și o parte constructivă a procesului. Cea mai bună cale este să lucrăm la dezvoltarea propriului nostru plan."

 

Sursa: ZonaIT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...