Jump to content
Kawse iNQ <3

[Global-News] Ziua Naţională a României, sărbătorită în localităţile din ţară. 20.000 de oameni la parada din Capitală, iar în Alba Iulia sunt aşteptaţi peste 100.000 de vizitatori

Recommended Posts

Ziua Naţională a României, sărbătorită în localităţile din ţară. 20.000 de oameni la parada din Capitală, iar în Alba Iulia sunt aşteptaţi peste 100.000 de vizitatori

 

Parada militară de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din Capitală s-a încheiat, la eveniment participând aproximativ 20.000 de persoane venite să admire militarii şi tehnica Armatei. La manifestare au defilat aproape 4.000 de militari şi specialişti. În alba Iulia, parada militară a început la ora 15.30 şi a cuprins 23 de detaşamente de defilare pe jos şi 18 detaşamente de defilare pe jos, 185 de mijloace tehnice şi 23 de aeronave militare.

Anul acesta, În Bucureşti, în premieră, parada militară naţională va fi deschisă de aviaţia militară. Dispozitivul de zbor este deschis de o formaţie de elicoptere, în frunte cu un elicopter din dotarea Bazei 90 Transport Aerian, purtând drapelul naţional. Drapelul este escortat de două elicoptere IAR 330 Puma Socat, din dotarea Bazei 95 Aeriene Bacău. Vor fi prezente şi trei elicoptere IAR 330 Puma din dotarea Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronavele F-16 Fighting Falcon nu au mai defilat la parada militară de 1 Decembrie deoarece pista de la Baza 86 Aeriană Borcea a îngheţat, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Ministerului Apărării. La paradă urmau să defileze patru avioane F-16.

Cele patru aeronave F-16 Fighting Falcon, din dotarea Bazei 86 Aeriene Borcea, nu au mai defilat la parada militară de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din Capitală, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Ministerului Apărării.

 

 


Re

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...