Jump to content
Sign in to follow this  
Ion ❤ 7k

De ce a ajuns Ionuț Radu să se facă portar?=)))

Recommended Posts

Ionuț Radu este cel mai în vogă jucător român la ora actuală. Goalkeeper-ul de 22 de ani este cel mai bine cotat fotbalist român și liderul echipei naționale de tineret. Acesta a povestit la Digi Sport cum a ajuns să se facă portar.

”Când eram mic îmi era lene să alerg și de asta m-am făcut portar”, a povestit Ionuț Radu, în stilu-i caracteristic, la Digi Sport Special.

În altă ordine de idei, Radu susține că nu se grăbește să facă pasul spre o echipă de top, iar în acest moment pune accentul pe pregătirea sa.

”Pe plan personal, pentru mine nu este important când o să ajung un portar de top, important este că o să ajung și acum este importantă pregătirea mea”, a mai spus Radu.

Ionuț Radu este cel mai bine cotat jucător român
Radu și-a început cariera la Steaua/ FCSB. A plecat la Dinamo după ce Gigi Becali s-a hotărât să desființeze Academia de Fotbal în 2011. Juniorii care erau la acea vreme la Steaua s-au văzut nevoiți să-și caute echipe. Ionuț Radu a ajuns la începutul lui 2012 la Dinamo, însă a stat doar un an în curtea ”câinilor”, urmând ca apoi să plece în Italia.

La începutul anului 2013, Ionuț Radu a plecat în Italia la Pergolettse Youth, iar după numai jumătate de an a fost luat de Inter. Radu s-a format ca portar la echipa din Milano, trecând pe la aproape toate categoriile de vârstă. În 2017 a fost împrumutat pentru un sezon la Avelino.

În 2018, Radu a fost cumpărat de Genoa de la Inter, dar echipa din Milano a păstrat o clauză prin care îl putea răscumpăra. Evoluțiile internaționalului român, din sezonul recent încheiat, i-au făcut pe nerazzurri să activeze clauza. 15 milioane de euro a plătit Inter pentru Radu.

Totuși, Radu nu va evolua pe Meazza în sezonul următor, ci va mai rămâne la Genoa, sub formă de împrumut. Specialiştii anticipează că din stagiunea 2020-2021, portarul nostru va fi titularul indiscutabil al lui Inter, urmând a-i lua locul lui Handanovic (34 ani).

22 de ani are Ionuț Radu.


snrlSYg.png.9e63713ac2ec2a521f62b1189f7f8363.png❤️     ion10.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...